top of page
Zoeken

1 of 2 Solarpads aansluiten heeft niets met de NEN1010 te maken (zonnepaneel met een stekker)

Bijgewerkt op: 19 sep. 2023

Vaak krijgen we de vraag van consumenten die de Solarpad hebben besteld ,of willen bestellen, of je dit zonnepaneel zomaar met een stekker in het stopcontact mag steken?


De Solarpad is veilig !


Onze productrecensies zijn overigens geweldig . Klanten blijven bij ons terugkomen met repeat orders en gebruiken onze expertise en voorbeelden en dat vanuit uit geheel EuropaOver de elektrotechnische richtlijnen.


De paragrafen in de NEN1010 zijn richtlijnen (geen wetten) en die respecteren wij zeer zeker. Klanten mogen van ons max. 2 zonnepanelen aansluiten middels 1 stekker op een redelijk onbelast stopcontact.


Meer zonnepanelen aansluiten kan ook, maar dan het liefst rechtstreeks via een speciale aardlekschakelaar naar de meterkast en uitgevoerd door een gecertificeerde installateur.


Doen ze dat wel via een stekker dan is het op eigen risico, maar dat proberen we te allen tijde te vermijden.


Ieder zonnepaneel levert 380Wp (zo'n 334 KWh per jaar) en dat betekent dat bij optimale zonopbrengst er 1,5 Ampère door een stopcontact gaat. (En dat bij 16A afzekering…)


Wij adviseren te allen tijde dat klanten een onbelast stopcontact moeten gebruiken om de zonnepaneel op aan te sluiten. In ieder geval geen stopcontact waar groot verbruikers op zijn aangesloten, zoals bijvoorbeeld een oven.


Hoe heb je getest?


Alvorens wij de Solarpad, een TIER1 product, op de markt hebben gebracht, hebben wij uitvoerige testen uitgevoerd. Het product is van zeer hoge kwaliteit omdat ze normaal gesproken worden geplaatst in grote solar farms die energie genereren voor grote steden.


Voordelen


De Solarpad of de Dual heeft enorme voordelen. U kunt ze in de tuin, op een balkon of op en platdak plaatsen. Ook al huurt u een huis, dan kunt u de panelen indien u gaat verhuizen makkelijk meenemen naar uw nieuwe adres. En in de tussentijd toch o uw elektriciteit rekening sparen.


Ik was op zoek naar een zonnepaneel met een stekker. Een levertijd van 1 a 2 dagen en een minimale eigen inspanning. En ik was al energie aan het genereren.


Een Sunet installateur aan het woord.


Contact

Indien er nog vragen zijn, neem dan contact op met Edison Solar Energie BV. E-mail. info@sunetwe.com

67 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page